Lex

Lex is mijn eerste teckel. Een ruwharige dwergteckel reu. Zijn stamboomnaam is Mr Bean Never the Last. Lex is gefokt door WillemTouw en geboren in Friesland op 3 september 2008.

Lex is een lieve, aparte en waakse teckel. Hij is inmiddels 12 jaar blind en ook motorisch heeft hij wat probleempjes. Maar hij geniet nog van zijn roedeltje , zijn wandeling en lekker eten. 

Tessa

Yn ,t Spiers Allure is haar stamboomnaam. Tessa is gefokt door Harrie de Jong en is geboren in Friesland op 16 juli 2010. Tessa is een echte gladharige rode dame, pittig, vrolijk en heel aanhankelijk. Het liefst is ze de hele dag bij je en zit ze graag bij je op schoot . Dan maak je haar echt blij. Ze heeft een open karakter en is een echte allemansvriend. Ze is gek op graven en spelen met haar bal. Tessa heeft inmiddels drie prachtige nestjes gehad . Trots op mijn Tessa. Ze is de grondlegger van mijn kennel. Drie nestjes vind ik voor haar voldoende en met Tessa fok ik niet meer. Ze mag lekker genieten.

Bresca van de Tenderhoeve

Bresca is hier geboren en is een dochter van Tessa. Bresca is geboren op 23 mei 2014. Bresca is een kleine rode dwerg en een echte dame. Ze is pittig maar heel aanhankelijk. Bresca is de diva van de roedel. Ze heeft drie nestjes gehad en is een lieve en zorgzame moeder. Er staat nog 1 nestje in de planning en dan gaat ze met pensioen.

Waggle Attack Glossy Grace is haar stamboomnaam en we noemen haar Jane. Jane is roodbrindle en is geboren op 23 september 2014. Jane is een stoere, lieve en mensgericht teckel dametje. Ze is altijd blij en vrolijk. Jane houdt van lange afstanden lopen en spelen met een bal. 

Jane is op 7 oktober 2017 Nederlands kampioen geworden en super trots en blij met haar.

Jane heeft 2 nestje gehad en heeft prachtige en gezonde pups voortgebracht

Holly is zwart tijger en is geboren 19 februari 2016. Haar stamboomnaam is Waggle Attack Holly goodhead. Holly is een open, vrolijke en ondeugende teckel. Ze heeft een  stabiel karakter naar mens en hond. Ook binnen de roedel is ze geweldig en zoveel humor. Dagelijks maakt ze mij aan het lachen. Holly heeft 3 nestje gehad . Haar prachtige karakter geeft ze heel goed door aan haar pups.

Holly

Coco

Hope

Hope- Surprise, roepnaam Coco is de nieuwe aanwinst van de Tenderhoeve. Ze is de dochter van Jane. Een prachtig donker rood brindle meisje. Ze is  een pittig meisje van ruim 2 jaar. Ze heeft al wat ervaring opgedaan in de showwereld. Ze heeft twee keer deelgenomen aan een puppy-jongehondendag met 6 maanden en met 8 maanden.

Op haar eerste grotere show van de NTC behaalde ze met 10 maanden een zeer goed in de jeugdklasse ( 30 mei 2019) Ook op de grotere shows heeft ze in de tussenklasse een uitmuntend behaald.

We hopen Coco binnenkort te laten dekken

© 2018 De Tenderhoeve. 

Bickershorn 19

1534 NS, Oostknollendam