top of page

Over de Tenderhoeve

Mijn naam is Anita Schoen. Ik woon in Oostknollendam, Ik heb 3 kinderen  welke inmiddels zelfstandig wonen  De oudste zoon heeft 2 prachtige zoontjes van 6  jaar en de jongste is  3  jaar en een prachtige kleindochter van 12 jaar Ik ben dan ook  een trotse oma.Ik ben werkzaam als persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen 

Hoe is het allemaal begonnen?

In 2007 is de zoektocht naar een hond begonnen en de keuze was gevallen op een dwergteckel. Het karakter van een teckel past heel goed bij mijn eigen karakter.Stoer, eigenwijs en teckels zijn echte knuffel honden. Het werd een ruwharige reu, gefokt door Willem Touw uit Friesland. Twee jaar later kwam Tessa erbij. Tessa is een rood gladharige dwergteckel teefje, gefokt door Harrie de Jong uit Friesland. Inmiddels is de roedel uitgebreid met Bresca, zij is een dochter van Tessa en Jane (waggle Attack Glossy Grace). Jane is gefokt door Yvon Booter uit Assendelft.Daarna kwam Holly (Waggle Attack Holly Goodhead) de roedel versterken. Inmiddels is Hope-Surprise  Tenderhoeve(Coco) erbij gekomen, zij is de dochter van Jane. Ook is Happy-Joy erbij gekomen, maar zij woont bij mijn zus. daar woont ook Luna onze nieuwste aanwinst

Helaas is bresca op 2 maart 2021 op te jonge leeftijd overleden.

Ook afscheid moeten nemen van mijn maatje Lex op 31 juli 2021.

Inmiddels is ook Maja toegevoegd aan de roedel . Maja is de dochter van Holly en Body een kleindochter van Holly

De honden hebben prachtige stambomen en uitstekende showresultaten. Wat een plezier beleef ik aan mijn roedeltje! Wekelijks lekker naar het strand of naar het bos en ook ben ik regelmatig aanwezig op shows. Want om een nestje te mogen fokken moet je wel bepaalde showresultaten behalen.Het teckelvirus heeft toegeslagen en een nieuwe hobby is ontstaan. Ik heb besloten om met Tessa een nestje te nemen en van het een komt het ander. Ik wil het wel goed doen en volgens de regels.Mijn doel is het fokken van gezonde teckels met een lief en stabiel karakter die ook nog eens mooi zijn. en aan de rasstandaard voldoen.Mijn honden worden 100% vers gevoerd

Naast vers vlees krijgen ze ook  vis, gedroogde groenten en vitamines. en bone broth een krachtige botten bouillon

thumbnail_20190926_111303.jpg
135.jpg

Inmiddels heb ik een kennelnaam aangevraagd en ons huis is goedgekeurd door de Raad van Beheer. Tevens ben ik lid van de Nederlandse teckelclub en fok volgens de voorwaarden van de NTC en ben NTC fokker..Mijn kennelnaam de Tenderhoeve staat geregistreerd onder nr 268708 bij de Raad Van Beheer. Inmiddels bestaat mijn kennel alweer 11 jaar!!!

Regelmatig volg ik lezingen en workshops om mijn kennis up to date te houden. Ik heb mijn diploma basis fokken met honden (erkend diploma van de Raad van Beheer BFH)

Ik heb een kleine kennel en fokken is voor mij pure liefhebberij.Ik doe er alles aan om gezonde, vrolijke en goed gebouwde teckels te fokken.  Alles speelt zich af in de huiskamer.Mijn honden zitten niet in benches.  De pups worden geboren in de huiskamer en groeien hier op tot lieve, sociale, gezonde en prachtige teckels met een mooi stamboom. Mijn honden worden jaarlijks getest op PRA, CATARACT en DISTICHIASIS. (Ecvo onderzoek) Kijk voor meer informatie bij de puppenpagina. Ook krijgen de teefjes waar ik mee ga fokken een uitgebreid DNA onderzoek. 

Preventief gaan al mijn honden jaarlijks voor een cheque naar een orthomanueel arts om alles te chequen. Ook gaan de puppen van 9 maanden naar de orthomanueel arts voor hun puppykeuring. Ik doe dit samen met de nieuwe baasjes.

Neem een kijkje op mijn website en heeft u vragen stel ze gerust. Ik vind het leuk als u een berichtje achterlaat in het gastenboek.

Naast mijn hobby teckels vind ik het erg leuk om hondenriemen te maken, speeltjes van fleece of multilijn te maken, teckels haken en teckel slaapzakken te maken. De multilijnen kunt u op maat en kleur bij mij bestellen. Ook krijgen de pups zo een mooie riem mee naar hun nieuwe baasjes en natuurlijk een gehaakte Tenderhoeve teckel en een zelf gemaakte slaapzak.

Kijk onder het kopje teckelspullen wat er allemaal te bestellen is.

iphone 2018 juni 1026.jpg
foto website juni m2018 091.jpg
foto website juni m2018 099.jpg
foto website juni m2018 094.jpg
iphone 2018 juni 1032.jpg

Regelmatig organiseer ik een wandeling met de pup eigenaren om samen te wandelen. Daar geniet ik enorm van en kan dan meteen zien hoe de pups uitgroeien en hoe het gaat met de baasjes en hun teckel.  

pups bresca ipad 3 weken 030.JPG
laatste periode nestje jane 2 300.jpg
wijk aan zee.jpg
005.jpg
collage indy en porter.jpg
bottom of page