top of page

Over de Tenderhoeve

Mijn naam is Anita Schoen. Ik woon in Oostknollendam, Ik heb 3 kinderen  welke inmiddels zelfstandig wonen  De oudste zoon heeft 2 prachtige zoontjes van 6  jaar en de jongste is  3  jaar en een prachtige kleindochter van 12 jaar Ik ben dan ook  een trotse oma.I

Hoe is het allemaal begonnen?

In 2007 is de zoektocht naar een hond begonnen en de keuze was gevallen op een ruwharige dwergteckel reu Lex. Het karakter van een teckel past heel goed bij mijn eigen karakter.Stoer, eigenwijs en teckels zijn echte knuffel honden.  In de loop der jaren kwamen de korthaar dames erbij. Mijn eerste nestje was met Tessa in 2012. Mijn kennelnaam aangevraagd, diploma behaald en de Tenderhoeve was een feit. Mijn kennel staat geregistreerd bij de Raad van Beheer onder nummer 268708. Ook ben ik NTC fokker van de Nederlandse teckelclub.. Mijn kennel bestaat 12 jaar en dit jaar is op 16 april 2024 mijn 16de nest geboren.

De honden hebben prachtige stambomen en uitstekende showresultaten. DNA profiel en een geldig ECVO oog onderzoek. Wat een plezier beleef ik aan mijn roedeltje! Wekelijks lekker naar het strand of naar het bos en ook ben ik regelmatig aanwezig op een hondenshow.

Doel van het fokken is het ras te verbeteren. Ik zoek zorgvuldig naar een geschikte reu qua bouw, karakter, bloedlijnen, en gezondheid en als laatste de kleur.

De teckels worden vers gevoerd ook de pups. Ze krijgen vers gepureerde seizoensgroenten, aanvullende vitamines naar behoefte en zelf gemaakte bone broth.

Verder is mijn visie alles zo puur en gezond mogelijk en zo min mogelijk troep in de hond.

Ik titter de honden of ze nog goed beschermd zijn . Meten is weten.

thumbnail_20190926_111303.jpg
135.jpg

Regelmatig volg ik lezingen en workshops om mijn kennis up to date te houden.

Ik heb een kleine kennel en fokken is voor mij pure liefhebberij.Ik doe er alles aan om gezonde, vrolijke en goed gebouwde teckels te fokken.  Alles speelt zich af in de huiskamer.Mijn honden zitten niet in benches.  De pups worden geboren in de huiskamer en groeien hier op tot lieve, sociale, gezonde en prachtige teckels met een mooi stamboom. 

Preventief gaan al mijn honden jaarlijks voor een cheque naar een orthomanueel arts om alles te chequen. Ook gaan de puppen van 9 maanden naar de orthomanueel arts voor hun puppykeuring. Ik doe dit samen met de nieuwe baasjes.

Neem een kijkje op mijn website en heeft u vragen stel ze gerust. Ik vind het leuk als u een berichtje achterlaat in het gastenboek.

Naast mijn hobby teckels vind ik het erg leuk om hondenriemen te maken, speeltjes van fleece of multilijn te maken, teckels haken en teckel slaapzakken te maken. De multilijnen kunt u op maat en kleur bij mij bestellen. Ook krijgen de pups zo een mooie riem mee naar hun nieuwe baasjes en natuurlijk een gehaakte Tenderhoeve teckel en een zelf gemaakte slaapzak.

Kijk onder het kopje teckelspullen wat er allemaal te bestellen is. Ook kan je mij vinden op facebook tenderhoeve teckelspullen

iphone 2018 juni 1026.jpg
foto website juni m2018 091.jpg
foto website juni m2018 099.jpg
iphone 2018 juni 1032.jpg
foto website juni m2018 094.jpg

Regelmatig organiseer ik een wandeling met de pup eigenaren om samen te wandelen. Daar geniet ik enorm van en kan dan meteen zien hoe de pups uitgroeien en hoe het gaat met de baasjes en hun teckel.  

21 juli 2024 Tenderhoeve dag park van Luna te Heerhugowaard. Eerst wandelen, daarna teckelrennen en een leuke picknick

Een super geslaagde dag.

veld.jpg
kinderen.jpg
baarn.jpg
baarn2.jpg
pups bresca ipad 3 weken 030.JPG
005.jpg
collage indy en porter.jpg
bottom of page